lördag 21 februari 2009

Foccacia
hej
I torsdags fick vi för oss att baka bröd som resulterade i en sjukt god foccacia med rosmarin, saltflingor och vitlöksskivor ovanpå. Vi hittade ett jättelätt recept som sammanlagt gick på 1 h och 50 min, inte så farligt =) blev så himla gott också så!

För 8 port:
14
dl vetemjöl
50 g jäst
6 dl vatten
2 tsk salt
2 msk olivolja
svarta oliver
färsk rosmarin
4 st vitlöksklyftor
flingsalt
6 msk olivolja

Gör så här

1. Smula ner jästen i en bunke. Ljumma vattnet till 37 grader (fingervarmt), häll lite av det över jästen och rör om tills det löst sig.
2.
Tillsätt resten av vattnet, salt, olja och vetemjöl och arbeta degen smidig. Degen ska vara ganska lös. Jäs under duk i cirka 40 minuter.
3.
Tryck ut degen i en oljad långpanna och låt jäsa ytterligare 35 minuter. Sätt under tiden ugnen på 225 grader.
4.
Tryck hål med fingertopparna i degen och strö över oliverna, rosmarinen och den skivade vitlöken. Salta och stänk över olivolja.
5.
Grädda i mitten av ugnen i cirka 15 minuter.





Inga kommentarer: